Projecte planetes

Experiment 3
Entendre el dia, la nit i les estacions
  1. Col·loca un llum o llanterna sobre una taula.
  2. Col·loca el ninot de paper en qualsevol país o el teu propi.
  3. Situa la Terra com a mínim a 1,2 m de distància del llum o llanterna que representa el Sol.
  4. Encén la font de llum i apaga el llum general. Gira lentament a l'esquerra fins que la Terra ha fet un gir. Això representa un dia complet i quan és de dia i de nit pel ninot.
  5. Seguidament, aguanta la Terra per la seva base i camina en cercle al voltant del llum o llanterna.
  6. Observa com la llum afecta el país del ninot de diferent manera a mesura que la Terra gira al voltant del Sol.Experiment 2
Els planetes es mouen al voltant del Sol
  1. Es lliguen dues cordes al voltant del pal, una més llarga que l'altra, i es van allargant. La corda llarga més amunt que l'altra.
  2. El pal representa el Sol, la corda curta marca l'òrbita d'un planeta interior (Mercuri, Venus, Terra i Mart) i la corda llarga representa l'òrbita d'un planeta exterior (Júpiter, Saturn, Urà, Neptú i Plutó).
  3. Cada un agafa l'extrem d'una de les cordes, es separa del pal fins que la corda tiba i comença a girar resseguint l'òrbita amb el peu. Els alumnes que tiben la corda curta caminen lleugerament ràpid, simulant l'efecte de la gravetat del Sol. Els que tiben la corda llarga caminen a pas normal.Experiment 1
Situem cada planeta
Al pati hem col·locat els planetes a escala segons la seva posició en el Sistema Solar i hem presentat les conclusions a classe. Tenim ganes d'aprendre més sobre cada planeta i el Sol!

Activitats interactives
Fes aquestes activitats i aprendràs moltes coses sobre els planetes.

El Sistema Solar 2
L'espai i els planetes
Descobrim el Sistema Solar
Sistema Solar
L'espai
El Sistema Solar (video)
Sistema Solar bàsic